Search

Cum ne ingrijim tenul toamna?

by - joi, septembrie 25, 2014

Sezonul cald s-a terminat, am iesit din vara bronzate si pregatite sa imbratisam toamna. Trebuie sa recunosc ca uneori simt o usoara nostalgie si mi-e dor de zilele de vara, insa si toamna are frumusetile ei si trebuie sa o iau ca atare. Pe masura ce temperaturile scad, mai adaugam un rand de haine pe noi si tenul nostru intra intr-o noua etapa care presupune o ingrijire mai aparte. Noile celule isi fac aparitia odata ce bronzul se duce incet-incet. Dupa ce ne-am expus tenul la soare intreaga vara, acum trebuie sa ii conferim o ingrijire aparte pentru a previne deshidratarea si uscarea lui.

Exfolierea este absolut necesara, insa trebuie sa folositi un exfoliant usor. Puteti alege un exfoliant din comert insa personal le prefer pe cele facute in casa. De ani buni folosesc zatul de cafea in combinatie cu ulei de masline. Tenul trebuie masat usor pret de cateva secunde cu miscari usoare pentru a nu agresa tenul. De asemenea nu apelati foarte des la acest procedeu deoarece tenul poate deveni sensibil si va puteti trezi cu iritatii.

Pentru a-i conferi tenului stralucire si a-i mentine sanatatea trebuie sa urmati cativa pasi simpli :)

1. Demachierea
Pentru demachiere vara foloseam doar lotiune micelara, insa acum optez si pentru un lapte demachiant, deoarece are proprietati de hidratare. Intai curat tenul cu un lapte demachiant iar apoi folosesc si o discheta imbibata in lotiune micelara pentru a curata orice impuritate de pe ten.


Daca imi urmariti blogul cred ca deja stiti ca apa micelara Bioderma este preferata mea. Este lotiune micelara perfecta si de cand am descoperit-o o recumpar iar si iar. Nu irita tenul si ochii si demachiaza tenul excelent.
Insa acum ma orientez catre un lapte demachiant si vreau sa faca parte tot din categoria produselor dermatocosmetice pentru ca se pare ca tenul meu se intelege excelent cu acest gen de produse, iar anumite probleme cu care se confrunta tenul meu au fost rezolvate. Asadar m-am documentat putin despre gama de produse Uriage si mi s-a pus pata pe laptele demachiant Uriage . Ca majoritatea produselor dermatologice si Uriage foloseste in compozitia produselor apa termala care provine din inima Alpilor, care a fost folosita pret de cateva secole pentru proprietatile sale unice de vindecare.

2. Tonifierea


Aceste produse se folosesc dupa ce tenul a fost demachiant. Tonifierea are un rol important in regenerarea tenului, avand proprietati antioxidante si de cresterea a imunitatii pielii. Daca pe timpul verii apa termala era suficienta, acum tenul are nevoie si de o lotiune tonica care are proprietati de tonifiere mai puternice. Insa si apa termala e utila in cazul in care va treziti cu diferite iritatii. Dimineata rareori folosesc demachiant si de cele mai multe ori optez pentru o lotiune tonica care elimina impuritatile si sebumul care s-au acumulat peste noapte. In plus dupa ce tenul e tonifiat e pregatit pentru hidratare si machiaj. Dupa aplicarea tonicului asteptati cateva minute inainte de a aplica crema hidratanta.
Apoi putem trece la urmatorul pas....

3. Hidratarea

Pentru hidratarea tenului folosesc serul de la Bioderma si o crema de la Eucerin. Despre serul Bioderma , v-am scris de curand iar parerea mea ramane la fel. Ador acest produs si il consider unul dintre cele mai bune serumuri pentru ten. Intra repede in piele, hidrateaza tenul si ii confera luminozitate. Crema de la Eucerin o folosesc de putin timp insa mi-a facut o impresie buna si o sa o folosesc in continuare. Mereu mi-am dorit produse de lux pentru ingrijirea tenului iar cele de la Estee Lauder se afla primele pe lista mea.
Hidratarea tenului e extrem de importanta si nu trebuie sa sariti peste acest pas. Serurile au un continut ridicat de substante active iar efectelor lor sunt mai rapide. Se aplica inainte de crema hidratanta pentru efecte maxime.
Dupa cateva minute puteti aplica si crema hidratanta special conceputa pentru tenul vostru. Daca are si protectie solara, atunci e bine pentru ca chiar daca e toamna, razele inca ataca. Nu atat de puternic, insa tot pot avea efecte nedorite asupra tenului.


Asadar cei trei pasi importanti pentru a va ingriji tenul toamna sunt demachierea, tonifierea si hidratarea. Cam acestia sunt pasii esentiali pentru ingrijirea tenului indiferent de anotimp. Insa produsele nu pot fi la fel. Daca vara optati pentru o crema usoara, toamna e timpul sa o schimbati cu o crema mai hidratanta care sa previna uscarea si deshidratarea tenului, urmari ale temperaturilor scazute.

Si mastile pentru ten sunt foarte importante pentru a va mentine tenul sanatos. Optati pentru masti cat mai hidratante pe care le puteti aplica de 2 ori pe saptamana.
Toamna, tenul uscat are cel mai mult de suferit, deoarece din cauza vantului si temperaturilor mici tinde sa se usuce si mai mult. In acest caz o crema foarte hidratanta e ideala. Crema trebuie aplicata atat ziua cat si noapte.
Pentru noapte optati pentru o crema grasa care hidrateaza tenul peste noapte si il lasa moale si catifelat.
O crema lejera e ca si cum ati folosi apa de ploaie, pentru ca nu are suficienta putere pentru a proteja tenul. Deci folositi produse potrivite in functie de anotimp si necesitatile tenului.
E foarte important ca produsele folosite sa fie adecvate nevoilor tenului. Nu folositi creme pentru ten gras, daca aveti tenul uscat sau invers.

Nu uitati de gat si decolteu. Si acestea sunt zone sensibile care au nevoie de hidratare. Atunci cand folositi crema sau serul hidratant aplicati-le si pe zonele acestea deoarece si ele au nevoie de o ingrijire aparte si sunt predispuse la deshidratare. E recomand sa folositi si scrub pe aceste zone pentru a elimina celulele moarte si a pastra elasticitatea pielii.

Si buzele au nevoie de ingrijire aparte atunci cand temperaturile scad si oricat de frumos ar fi rujul, isi pierde din farmec daca e aplicat pe buze uscate. Asadar nu uitati sa aplicati un balsam hidratant de buze de fiecare data cand iesiti din casa. Cand imi simt buzele foarte uscate, uneori aplic seara crema hidratanta si pe buze si se pare ca intr-adevar are efect iar pana dimineata sunt moi si catifelate :).

Va invit sa imi spuneti si voi in comentarii care sunt produsele pe care le folositi toamna si care e ritualul vostru de ingrijire a tenului :)

You May Also Like

0 Comments